Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Mantarlı Börek

Ispanaklı Mantarlı Börek, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmesi tavsiye edilir. Bu börek, sağladığı enerji ile gün boyu dinç kalmanıza yardımcı olur ve zengin vitamin içeriği sayesinde besleyici bir öğün sunar. Ispanak ve mantarın birleşimi, vücudunuza gerekli vitaminleri sağlar ve sağlıklı bir yaşam tarzını destekler. Çocukların beslenme çantalarına ekleyerek onlara enerji dolu bir gün geçirtebilirsiniz. Ayrıca, kolesterol açısından zararlı olmadığı için herkesin tüketebileceği bir börektir. Bir gün önceden hazırlayıp dolaba koyarak ertesi gün ısıttığınızda taze yapılmış gibi lezzetli olur.

Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 30 ml zeytinyağı
  • 5 adet yufka
  • 200 ml süt

Ispanaklı Mantarlı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları çok iyi yıkayarak işe başlayalım. Tüm malzemeleri hazırlayıp, son ana gelene kadar en az 10 defa sirkeli suya batırarak temizlemeye özen gösterin. Çünkü gübre içerisinde yetişen bu bitki, alındığında görünmese de gübre ve topraklı olabilir. Ayrıca doğalını bulmakta marifet. İç harcı yapmaya başladığımızda ise öncelikle soğanı yemeklik, zar şeklinde doğrayıp, yağın 1 yemek kaşığı kadarı ile kavurmaya başlayalım. Bu sırada kabuklarını soyduğumuz mantarları büyük ise 4 parçaya, küçük ise 2 parçaya bölerek ince doğrayalım. Kavrulan soğanlara eklemeye hazır hale geldiyse ekleyerek tuz ve karabiber ilave edilir. Tamamen temizlenen ıspanakları derin bir tencereye koyarak kapağı kapatalım ve ateşi kısalım. Bu arada sütlü karışımı hazırlayana kadar ıspanak sönmüş ve yumuşamış olacaktır. Ancak sulanırsa, kapağı açık olarak ateşi yükselterek suyunu çekmesi sağlanır.

Sütün içerisine 2 yumurtayı, diğer yumurtanın ise beyazını koyup, geri kalan zeytinyağı ekleyip iyice çırpalım. Ayrılan yumurtayı ise üzerine sürmek için bir kenarda saklayalım. Hazır yufka kullanılacağı için tuzlu olmaktadır. Bu nedenle sütlü karışıma tuz eklenmesine gerek yoktur. Ancak karışım iyice çırpılır.

Tepsiye zeytinyağı sürelim. Daha sonra yufkanın birini en alta tamamen serilir ve kenarları tepsinin kenarından taşacak şekilde koyulur. Fırça ile sütlü karışımdan biraz sürülür. Daha sonra 2 adet yufkayı parçalara bölerek şekil verir gibi sağlam bir taban oluşturulur. Tekrardan sütlü karışımdan bu sefer fazla olacak şekilde ıslatılır. Daha sonra ana malzemeleri tamamen yayarak koyalım. Üzerine yufkaları tekrar parçalayıp koyarak sütlü karışımdan sürelim. Son olarak koyulan yufkayı düzgün şekilde tüm malzemeleri kapatacak şekilde serilir ve kalan sütlü karışımın tamamı üzerine gezdirilir ve sarkan yufka kenarları üzerine kapatılır. Daha sonra elleriniz ile hafif kontrol ederek son kademenin sağlam kapalı olduğundan emin olunmalıdır. Son aşama olarak kenara ayrılan yumurta sarısını fırça ile sürün. Daha sonra fırına koyarak 30 dakika pişirelim. Böylece böreğimiz hazırlanmış olur. Ancak fırından çıkarırken ortasından havasını alın ki servis esnasında sıcaklık yüzünüze vurmasın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Yalancı Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Çiğ Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Patatesli Rulo Börek Püf Noktaları

Mantarlı Börek Oktay Usta

Mantarlı Börek Oktay Usta

Güncel

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri