Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek

Tavuklu börek, doyurucu tadı ve farklı şekillerde yapılabilme özelliğiyle öne çıkan bir lezzettir. Bu böreği, zamanınız bol olduğunda hamurunu kendiniz açarak veya hazır yufka kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz gibi çocuklarınıza da doyurucu ve besleyici atıştırmalıklar hazırlamak istediğiniz zamanlarda tercih edebilirsiniz. Özellikle çay saatlerinde mutlaka denemeniz gereken bu böreği, favori tarifleriniz arasına almalısınız.

Tavuklu Börek Malzemeleri

  • 4 çay fincanı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Alabildiği kadar ılık su

İç Harcı İçin

  • 1 çay fincanı pirinç
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin

  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Tavuklu börek yapımına başlamadan önce tavuk göğsünü ve pirinci ayrı tencerelerde haşlamaya alıyoruz. Pirinç daha hızlı haşlanacağı için dikkatle kontrol etmeli ve haşlandığında ocaktan alıp süzmeliyiz. Hamuru yoğurmaya başlamak için hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz gibi açıyoruz. Sırayla sirke, tuz ve sıvı yağı ekleyip yumurtayı kırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvama geldiğinde ve ele yapışmayan bir yapı elde ettiğimizde, üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. Haşlanmış tavuk etini didikliyoruz ve haşlanmış pirinçle karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra hamurumuzu bir kez daha yoğurup üç eşit parçaya bölüyoruz. Her parçayı ince açabildiğimiz kadar açıyoruz ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz. İç harcımızı yufkaların üzerine eşit şekilde serpiştirdikten sonra bir kenarından tutarak ortaya doğru kapatıyoruz. Daha sonra tam karşısından tutarak iç harcın üzerini kapatıyoruz. Kapattığımız kısımların üzerine yağ sürdükten sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuklu börek, farklı peynir çeşitleri veya sebzelerle de zenginleştirilebilir. İç harcına ekleyeceğiniz rendelenmiş kaşar peyniri veya ince doğranmış sebzeler, böreğinizi daha lezzetli ve besleyici hale getirebilir. Böreğinizi yaparken hamuru olabildiğince ince açmaya özen gösterirseniz, daha çıtır ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca böreğinizi önceden hazırlayıp, pişirmeden önce buzdolabında bekletebilir ve misafirleriniz geldiğinde taze taze pişirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Nefis Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifi ve Malzemeleri