Baklava Hamurundan Börek Baklava hamurundan börek yaparak daha çıtır çıtır bir börek elde edebilmeniz mümkündür. İncecik baklava hamuru sayesinde, kol böreği gibi leziz bir börek hazırlamanız daha kolay olacaktır. Bu böreği evde hızlı bir şekilde yiyecekler hazırlamak istediğinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. 40 dakika içerisinde hazır olan bu börek, hem pratik hem de oldukça lezzetlidir. Baklava Hamurundan Börek Malzemeleri
Üzeri için:
Baklava Hamurundan Börek Nasıl Yapılır? İlk olarak börek harcımızı hazırlıyoruz. Peynirimizi bir kaba alarak yumurta akıyla yoğuruyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü bir kapta karıştırarak yufka ıslatma karışımını hazırlıyoruz. İlk yufkamızı tezgâha seriyoruz ve fırça yardımıyla yufkayı ıslatma karışımı ile hafifçe ıslatıyoruz. İkinci yufkayı da bu yufka üzerine serip aynı şekilde ıslatıyoruz. Peynir harcımızdan dikdörtgen halindeki yufkanın uzun kenarına kalın bir sıra halinde döküyoruz ve rulo şeklinde yufkayı sarıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurduktan sonra börekleri dilediğimiz ebatlarda kesiyoruz. Erittiğimiz tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak böreklerin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak, fırına göre daha uzun süre pişirmeniz gerekebilir. Bu durumda böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirmeniz gerekecektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Baklava hamurundan börek yaparken, böreğin daha çıtır olmasını sağlamak için yufkalar arasına nişasta serpebilirsiniz. Ayrıca, böreğin iç harcını zenginleştirmek için peynirin yanı sıra, maydanoz veya dereotu gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz. Besin Değerleri Baklava hamurundan yapılan börek, yüksek kalori içeriğine sahiptir, bu yüzden porsiyon kontrolü önemlidir. Ayrıca, içeriğindeki süt ve peynir sayesinde kalsiyum açısından da zengindir. |