Kol Böreği Tarifi Oktay Usta
19 Haziran 2024

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol böreği tarifi, Oktay Usta'nın anlatımı ile yapılmalıdır. Oktay Usta, yemek konusunda uzmanlığını bilmeyen yoktur. Kol böreği yapımını çok iyi anlatan ve püf noktalarına dikkat eden Oktay Usta tarifleri ile sofralarımızın vazgeçilmezi olan kol böreğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Her yörede yapımı farklı olsa da tat olarak her zaman aynıdır.

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta Malzemeleri
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram sıvı yağ
  • 2 demet ıspanak
  • 150 gram beyaz peynir
  • Çörek otu
Kol Böreği İç Harcı Hazırlığı

İlk olarak tenceremizi hazırlıyoruz. Soğanların kabuklarını soyarak tencere içerisine sıvı yağ dökerek soğanlarımız pembeleşene kadar kavurunuz. Ispanakları bol su ile yıkadıktan sonra doğrayıp soğanların bulunduğu tencere içerisine ekliyoruz. Tencere içerisinde pişmesi beklenir ve piştikten sonra ateş üzerinden alınarak kenara koyulur. Soğuması beklenir.

Kol Böreği Hamuru Hazırlığı

Kol böreğinin hamuru için unu kap içerisine döküyoruz. Mayayı ortasına koyarak diğer malzemelerimiz olan yumurta akını ve zeytinyağını yarım bardak ılık su ile içerisine döküyoruz. Tuz ilave ederek mayayı hamur içinde eziyoruz. Güzelce yoğurarak kıvamına gelmesini sağlıyoruz. Bu işlemden sonra hamurun dinlenmesi için yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamurun Açılması ve İç Harcın Eklenmesi

Hamuru dinlendirdikten sonra hamuru bölüyoruz. Tatlı tabağı kadar olacak şekilde açıyoruz. Malzemelerimizden olan tereyağını sıvı yağ ile güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı hamurların üzerine sürerek üst üste gelecek şekilde diziyoruz. Bu işlemi de yaptıktan sonra yağın hamuru çekmesi için bir süre bekliyoruz. Daha sonra hamuru masanın ortasına alarak oval olacak şekilde açıyoruz. Daha öncesinden hazırlamış olduğumuz içi getirerek hamurun kenar tarafına koyuyoruz. Üzerine de beyaz peyniri parçalayıp atıyoruz. İç kısmından başlayarak hamurumuzu iç içe katlıyoruz. Diğer hamurları da aynı bu şekilde yaparak hazır hale getiriyoruz.

Kol Böreğinin Pişirilmesi

Tepsiyi önümüze alarak oval şeklinde ayarlayarak yağlanmış olan tepsi üzerine keserek güzelce diziyoruz. Yumurta sarısını börek üzerine güzelce sürüyoruz ve üzerine çörek otunu serpiyoruz. Ortalama 180 derece ayarında kol böreği pişirmek için fırın içine yerleştiriyoruz. Sonrasında kızarana kadar pişmesini bekliyoruz ve kızarmasından sonra hazır hale gelmiş olacaktır. Tabaklara koyarak sunumunu yapabilirsiniz.

Ekstra Püf Noktaları
  • Hamurun daha yumuşak ve elastik olması için yoğurma işlemi sırasında azar azar su ekleyebilirsiniz.
  • İç harcın daha lezzetli olması için ıspanakları kavururken bir miktar tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  • Böreğin üzerinin daha parlak ve çıtır olması için yumurta sarısına bir çay kaşığı süt ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Sigara Böreği Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Közlenmiş Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcanlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kol Böreği Tarifi Oktay Usta

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kayık Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Güncel

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri