Muska Böreği Muska böreği, oldukça lezzetli ve pratik börek tariflerinden biridir. Hazır yufkayla yapılmasına rağmen, pişirdiğinizde milföy böreğinin lezzetini alırsınız. Yufkanın üzerinde kullanılan yağ ve su karışımı bu lezzette etkili olur. Üstelik bu böreği hazırlaması da keyifli, ikramı da kolaydır. Sevdikleriniz için hiç kesme, dilimleme derdi olmadan böreğinizi ikram edebilirsiniz. Şimdi adım adım muska böreklerini nasıl hazırlayacağınızı öğrenelim. Hepinize kolay gelsin. Muska Böreği İçin Gerekli Malzemeler
Muska Böreği Nasıl Yapılır? İlk aşamada böreğin iç harcını hazırlayalım. Bir kasenin içine yıkanmış maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Bunları beyaz peynir, karabiber ve kırmızı toz biberle birlikte harmanlayın. Harcımız tamam, bunu bir kenarda bekletelim. Şimdi yufkaları hazırlamaya başlayabiliriz. Bütün olarak tezgâhın üzerine yaydığımız yufkadan eşit genişlikte 6 şerit kesin. Her iki yufkaya da bu işlemi uygulayın. Yine bir kasenin içinde sıvı yağı ve suyu karıştırarak, yufkalara süreceğiniz sosu hazırlayın. Her şerit yufkanın üzerine bu sostan sürün. Ancak yufkanın her yerine sürdüğünüzden emin olun. Yağlanan yufkanın uç kısmına peynirli harçtan yeteri kadar koyun. Bu şerit yufkaları üçgen olacak şekilde katlayın. Böylece her şerit yufka bildiğimiz muska şeklini alır. Bunları hazırlayınca fırın tepsisini yağlayarak börekleri içine yerleştirin. Tüm şerit yufkaları bu şekilde muska börek haline getirin. Tamamını bitirince, böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz yumurta sarısına çok az miktarda süt ilave ederek çırpın. Böylece böreklere daha kolay sürebilir, kuruma olmaz. En son olarak muska böreklerinin üzerine biraz çörek otu serpiştirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak, ısınmasını sağlayın. Börekleri kızan fırına koyarak, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Muska böreği 15-20 dakika içinde pişer. Daha sonra börekleri sıcak olarak çayın eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Biz tarifimizde daha hafif olması açısından muska böreğini fırında pişirdik. Dilerseniz börekleri sıvı yağda da kızartmayı tercih edebilirsiniz. İç harcında da farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. |