Peynirli Yufka Böreği Peynirli yufka böreği, mutlaka herkesin tatması gereken lezzetlerden biridir. Bu börek, ülkemizde oldukça yaygınlaşmış ve sıklıkla tüketilen yiyecekler arasındadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan bu böreğin yapılışı da son derece kolaydır. Öyle ki, yemek yapmayı bilmeyen biri bile bu böreği rahatlıkla hazırlayabilir. Ancak, hazır yufka kullanmazsanız, zamanınız biraz daha fazla gidebilir. Hazır yufka kullanmadığınız zaman, yapım süreci biraz daha zahmetli ve zor olacaktır. Bu nedenle, hazır yufka kullanarak çok daha pratik ve kolay bir şekilde bu böreği evinizde aileniz ya da misafirleriniz için kısa bir sürede yapabilirsiniz. Peynirli yufka böreği, gevrek ve çıtır bir börektir. Bu nedenle lezzetini mutlaka denemelisiniz. Peynirli Yufka Böreği Malzemeleri
Peynirli Yufka Böreği Nasıl Yapılır? Yapılış aşamalarına geçmeden önce, bir kenarda maydanozları ince ince doğrayalım ve peynirlerle birlikte iyice harmanlayalım. Böylece börek yapılışı sırasında iç harcı hazırlamakla uğraşmadan hızlı bir şekilde işlemleri tamamlayabiliriz. Bu işlemi tamamladıktan sonra, peynirli yufka böreği yapımında kullanılacak sostan hazırlayalım. Bu sosu bir yumurta, bir miktar sıvı yağ ve maden suyunu bir kap içerisinde iyice çırparak yapabilirsiniz. Sosu yaptıktan sonra, kullanacağınız fırın tepsisinin dibini herhangi bir yağ kullanarak iyice yağlayalım. Tepsinin dibini yağladıktan sonra, yufkalardan birini tepsiyi ortalayarak tepsiye serelim ve kenarlarını dışarıya bırakalım. Daha sonra tüm yufka üzerine hazırladığımız maden suyu ve yumurta sosunu bolca sürelim. Bu işlemden sonra elimizde dört yufka kalacak. Bu yufkalardan iki tanesini daha arasına yumurtalı sostan sürerek tepsi üzerine serin ve bu yufkaların üzerine peynir ve maydanozu ince ince doğrayarak hazırladığımız iç harçtan ekleyelim. Bu harcın her bölgeye eşit gelecek şekilde serilmesi, lezzeti tüm tepsiye dağıtacaktır. Bu işlemden sonra, kalan iki adet yufkayı da tepsinin üst kısmına sererek harcın üzerini kapatın. Daha sonra tepsinin dışına taşan yufkaları terse doğru tepsinin içerisine kapatın ve tepsinin üst kısmına bol bol yumurtalı sostan sürün. Bu sırada fırınımızın ısınması için 200 dereceye ayarlayarak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Hazır olan peynirli yufka böreği üzerine son olarak çörek otunu serperek fırına atabilirsiniz. Tam olarak kızardığı zaman, uygun şekillerde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ulaçhan
24 Temmuz 2024 ÇarşambaPeynirli yufka böreği yaparken hazır yufka kullanmadığımda süreci çok daha zor hale getiriyor mu? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaUlaçhan, peynirli yufka böreği yaparken hazır yufka kullanmamak elbette süreci biraz daha zorlaştırabilir. Kendi yufkanızı açmak, zaman ve emek gerektiren bir iştir. Hamurun kıvamını tutturmak, ince ve düzgün yufkalar açmak biraz pratik ister. Ancak, kendi yufkanızı yapmanın da lezzet açısından büyük fark yaratabileceğini unutmamak gerekir. Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kendi yufkanızı açmak böreğinizin kalitesini artırabilir. Tecrübesizseniz, birkaç deneme sonrası elinizin alışacağını ve sürecin daha kolay hale geleceğini göreceksiniz. Kolay gelsin!