Serpme Börek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Serpme Börek Tarifi ve Malzemeleri

Serpme Börek

Serpme börek, hazır yufka kullanılarak hazırlanan bir börek çeşididir. Bu böreğin yapımında kıyma, kuru soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların birleşmesiyle oluşan tat oldukça muhteşemdir. Herkesin zevkle tüketebileceği bir lezzet sunar. Bu böreğin hazırlanışı kolay olmakla birlikte bir o kadar da keyiflidir.

Serpme börek, sabah kahvaltılarında ve öğün aralarında tüketilen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alır. Özel günlerde ve kadınların düzenlediği günlerde sofralardan eksik olmaz. Şimdi size serpme börek tarifini sunuyorum. Böreğin yapılışını merak edenler bize eşlik ederek kendi mutfaklarında böreğin yapımına başlasınlar. Şimdiden kolay gelsin.

Serpme Börek Malzemeleri

  • 4 adet hazır yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ

İç Malzeme İçin

  • 2 adet kuru soğan
  • 500 gram kıyma
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Maydanoz

Serpme Börek Nasıl Yapılır?

İç malzeme için, kabukları soyulan soğanları rendeleyerek biraz sıvı yağ ekleyerek önceden ısıtılmış bir tavaya alalım. Kıymayı da ekleyerek kavurmaya başlayalım. Üzerine tuz, kırmızı biber ve karabiber serpiştirelim. Maydanozu da doğrayarak ekleyelim ve kavrulan malzemeyi soğumaya bırakalım.

Sonra, yumurta, süt ve sıvı yağı bir karışım haline getirelim ve çırpıcıyla çırparak homojen bir karışım elde edelim. Hazırlanan karışımı, tezgâh üzerine açılan yufkanın her tarafına iyice yayalım. Yufkanın kenarlarını içe doğru kapatarak ortada birleştirelim. Serpme işlemi fırçayla yapıldığında daha iyi olur. Yufkanın kenarlarını içe doğru kapatarak tekrar orta kısımda birleştirelim ve geniş bir şekilde saralım.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine yerleştirelim. Fırını 175 derecede ısıtalım. Kalan süt ve yağ karışımını böreklerin üzerine gezdirelim. Hazır olan börekleri sıcak fırına sürelim ve kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişen börekleri dilimleyerek sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nurşah

06 Nisan 2024 Cumartesi

Benim kocam sabah kahvaltıda börek uemeyi çok seviyor. Bu yüzden bende sık bir şekilde börek yapıyorum. Şimdi internette serpme börek ismini duydum ve yapmak istiyorum. Serpme börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır acaba bir bilgi verirseniz sevinirim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Nursena

4 adet yumurta, 2 adet yumurta, 1 fincan süt, 1 fincan sıvı yağ, 2 adet kuru soğan, 500 gram kıyma, tuz, karabiber ve bir miktar maydanoz bu böreği yapabilmeniz için yeterli olacaktır. Yapılışı ise yukarıda belirtilen tarifte net olarak paylaşılmıştır. Malzemeleri tam ölçüsünde koymaya çok özen gösterin.

2. Cevap
cevap

Elif Ayhan

Nurşah hanım serpme börek sağlık açısından oldukça faydalı besinleri içerisinde bulundurmaktadır. İnternet sitemizde gerek serpme tarifinin yapılışı, gerek malzeme listesi, gerekse diğer bir çok böreğin nasıl yapılacağına ilişkin yemek tarifleri bulunmakta. Tarif noktasında kafanıza takılan bir şey olursa lütfen yorum kısmına yazın.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Peynirli Börek Kaç Kalori?

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Zarf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri