Sodalı Börek Sodalı börek, hazır yufkayla yapılan ve içeriğindeki malzemelerin birbiriyle uyumu sayesinde benzersiz bir lezzete sahip olan bir börek çeşididir. Bu börek, herkesin beğenerek tüketeceği bir tariftir ve eski zamanlardan beri sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Özellikle kahvaltı sofralarında eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Bu makalede, sodalı böreğin nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerin kullanıldığını detaylı bir şekilde anlatacağız. İşe kolları sıvayarak başlayalım. Kolay gelsin. Sodalı Börek Malzemeleri
Sosu için
Arası için
Ãzeri için
Sodalı Börek Nasıl Yapılır? Sodalı böreğin yapılışına ilk önce arası için malzemeleri hazırlayarak başlamalıyız. Geniş bir kâseye bol suyla yıkanıp ince ince kıyılan maydanozu ve beyaz peyniri alıp iyice karıştıralım. Böreğin sosu için ayrı bir kaba yumurtaları, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı alıp iyice çırpalım. 1 adet yufkayı hafif yağlanmış olan fırın tepsisine buruşuk şekilde yerleştirelim. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirelim ve tamamen yedirmek için fırça kullanmak iyi bir tercih olacaktır. Sonra, peynirli ve maydanozlu karışımdan yufkanın üzerine serpiştirelim ve parça parça tereyağı ekleyelim. Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlayalım. En son kalan yufkanın üzerine, kalan sütlü karışımla sodayı karıştırarak dökelim ve böreğe şekil vererek keselim. Böreği dilimledikten sonra biraz dinlenmeye bırakalım. 1 adet yumurtayı çırpalım ve böreğin yüzeyine fırça kullanarak sürelim. Sodalı böreği önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun. |