Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye Börek

Midye börek, herkesin afiyetle tüketeceği bir börek türüdür. Bu böreğin adı, yapılışında oluşturulan şeklinden dolayı gelmektedir. Midye börek şekli, midyeye benzer. Midye börek yapımında kullanılan malzemeler su, yufka ve tereyağıdır. Yapılışı oldukça kolaydır ve ekonomik olarak sizi zorlamaz. Bu börek, Osmanlı döneminden günümüze kadar sofralara eşlik eden eşsiz bir tattır.

Midye Böreğin Kullanım Alanları

Midye börek, sabah kahvaltılarında, özel günlerde, bayanların sık sık düzenlediği toplantılarda, ara öğünlerde ve daha birçok zamanda tüketilen bir börektir. Midye börek, çıtır çıtır bir lezzet olarak akşam çaylarının yanında eşlik eder. Bu tat gerçekten de muhteşem bir tattır.

Midye Börek Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su

İçi ve Üzeri İçin:

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Yumurta sarısı

Midye Börek Nasıl Yapılır?

Midye börek yapımına önceden hazır olarak temin ettiğimiz yufkaları hazırlayarak başlayalım. Yufkaları temiz bir mutfak tezgâhının üzerine serelim ve dört eşit parçaya bölelim. Yufkanın bir parçasını alalım ve geniş olan tarafını kendimize doğru olacak şekilde masaya serelim. Bu şekilde tezgâha serilen yufkanın üzerine, malzeme listesinde yer alan tereyağını bir kaba alarak eritelim ve serilen yufkanın üzerine sürelim.

Yufkaya yağ sürüldükten sonra, yufkanın diğer ucu ve geniş kenarının ortasını tutarak yufkayı büzelim yani saralım. Yufkaya kelebek şekli verelim. Yufkanın uç kısımlarını çevirerek birleştirelim ve birleştirilen bölüme, ince ince kıymış olduğumuz maydanoz, yumurta ve rendeden geçirmiş olduğumuz peynir karışımından elde ettiğimiz harçtan koyalım.

Yufkanın içerisine maydanozlu karışım eklendikten sonra yufkanın kenarlarını güzelce kapatalım ve sigara böreği şeklinde saralım. Geriye kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayalım. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra özenle sarılmış börekleri, önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizerek böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim. Hazır olan börekleri, önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyle sürelim. Börekler iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri bir kenara alalım ve soğuması için bekleyelim. Soğuyan börekleri servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Peynirli Börek Oktay Usta

Peynirli Börek Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lale Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lale Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Şekilleri Nelerdir?

Börek Şekilleri Nelerdir?

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri