Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Midye Börek Tarifi ve Malzemeleri

Midye börek, herkesin afiyetle tüketeceği bir börek türüdür. Bu böreğin adı yapılışında oluşturulan şeklinden dolayı gelmektedir. Midye börek şekli midyeye benzer. Midye börek yapılışında kullanılmakta olan malzemeler su, yufka, tereyağıdır. Yani yapılışı bir hayli kolaydır ve ekonomik olarak sizleri sıkıntıya sokmaz. Bu börek Osmanlı döneminden günümüze kadar sofralara eşlik eden eşsiz bir tattır. Midye börek, sabah kahvaltılarında, özel günlerde, bayanların sürekli olarak ara ara gerçekleştirdiği birleşme günlerinde, ara öğünlerde ve daha birçok zaman tüketilen bir börektir. Midye börek çıtır çıtır bir lezzet olarak akşam çaylarının yanında eşlik eder. Bu tat gerçekten de muhteşem bir tattır. Hadi gelin birlikte inceleyelim. Kolay gelsin.

Midye Börek Malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
İçi ve üzeri için: Peynir, maydanoz yumurta sarısı.

Midye Börek Nasıl Yapılır?

Midye börek yapılışına önceden hazır olarak temin ettiğimiz yufkaları hazırlayarak başlayalım. Yufkaları temiz olan mutfak tezgâhının üzerine serelim ve 4 eşit parçaya bölelim. Yufkanın bir parçasını alalım geniş olan tarafını kendimize doğru olacak şekilde masaya serelim. Bu şekilde tezgâha serilen yufkanın üzerine malzeme listesinde hazırlamış olduğumuz tereyağını bir kaba alarak eritelim ve serilen yufkanın üzerine sürelim. Yufkaya yağ sürüldükten sonra yufkanın diğer ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufkayı büzelim yani saralım. Yufkaya kelebek şekli verelim. Yufkanın uç kısımlarını çevirerek birleştirelim ve birleştirilen bölüme bol suyla yıkayıp ince ince kıymış olduğumuz maydanoz, yumurta ve rendeden geçirmiş olduğumuz peynir karışımından elde ettiğimiz harçtan koyalım. Yufkanın içerisine maydanozlu karışım eklendikten sonra yufkanın kenarlarını güzelce kapatalım ve sigara böreği şeklinde saralım. Geriye kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayalım. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra özenle sarılan börekleri önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizerek böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim. Hazır olan börekleri önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyle sürelim. Börekler iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri bir kenara alalım ve soğuması için bekleyelim. Soğuyan börekleri servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Midye Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Patatesli Rulo Börek Oktay Usta

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Patlıcanlı Börek Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Kürt Böreği Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Tavada Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri