Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı börek herkesin sevdiği ve lezzetle tükettiği bir börek türü olarak bilinir. Haşhaşlı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana madde böreğin adından anlaşılacağı gibi haşhaş olmaktadır. Haşhaş böreğe oldukça lezzet veren ve herkesin afiyetle yemesine olanak sağlayan bir iç malzemedir. Haşhaşlı börek kahvaltılarda, öğün aralarında, çay keyfi yaparken ve bayanların yapmış oldukları özel günlerde afiyetle tüketilir. Bu makalemizde haşhaşlı börek nasıl yapılır, içeriğinde ve yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususları sizlere teker teker açıklayacağım. Hadi gelin haşhaşlı börek nasıl yapılır beraber inceleyelim.

Haşhaşlı Börek Malzemeleri
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Alabildiği kadar un
  • 1 kâse dolusu haşhaş
  • Haşhaşı açmak için bir su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı börek yapılışına ilk önce hamuru hazırlayarak başlayalım. Öncelikle hamur yoğurma kabına ılık süt ile mayayı alarak eritelim. Üzerine tuzu ve toz şekeri ilave edelim ve bütün malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra güzelce karıştırılan malzemelerin üzerine un ilave ederek hamuru yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşınca yoğurmayı bırakabilirsiniz. Hamurun kulak memesi kıvamında olması çok önemlidir çünkü hamurun mayalanması gerekmektedir. Yoğrulan hamurun üzerini bir bezle örtelim ve hamurun mayalanmasını bekleyelim. Bizde bu arada bir kaba haşhaşı alarak haşhaşın içine yağ ekleyerek güzelce karıştıralım. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırarak tezgâhı üzerini güzelce temizleyip hamuru tezgâh bolca yağladıktan sonra tezgâha alalım. Bezeyi yağlı tezgâha alarak önce elle bastırıp sonra her tarafından çekiştirerek hamuru büyütelim. Hamurun üzerine yağlı haşhaş karışımından bolca sürelim ve hamuru yine çekiştirerek rulo şekline getirelim. Rulo yapma işlemi bittiğinde hamuru iki ucundan tutarak ters burgu yapalım. Yani hamurun bir ucunu sağ tarafa hamurun diğer ucunu sol tarafa doğru kıvıralım. Sonra hazırlanan hamuru tepsinin boyutuna göre uzun uzun keselim ve tepsiye yerleştirelim. Bu aşamadan sonra diğer bezeye de ayni işlemi uygulayalım. Hazırlanan böbreklerin 10 dakika kadar tepsi içerisinde mayalanmasını bekleyelim ve bu aşamadan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürelim ve güzelce kızarmasını bekleyelim. Güzelce kızaran börekleri soğuması için bir kenara alalım ve börekler soğuduktan sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Börek Çörek Tarifleri ve Malzemeleri

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Böreği Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık Börek Tarifleri ve Malzemeleri

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Hazır Yufka Börekleri Oktay Usta

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Fırında Sigara Böreği Oktay Usta

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6