Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sultan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Böreği

Sultan Böreği, değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek, lezzetli olduğu kadar aynı zamanda hafiftir. Hafif olması sebebiyle hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve çocuklarınıza besleyici olan bu böreği yedirebilirsiniz. Misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu tarif sayesinde, çayın yanına ne yapacağınız konusunda endişe duymak zorunda kalmazsınız.

Sultan Böreği Malzemeleri

  • 4 yufka
  • 2 adet kabak
  • 1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Sultan Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, etleri 2 çorba kaşığı margarin kullanarak kısık ateşte suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. İnce dilimlediğimiz soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerin üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra iyice kaynatıyoruz. İnce dilimler halinde doğranmış olan havuçları ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ince dilimlenmiş kabakları da ekleyip havuç ve kabaklar yumuşamaya başladığı zaman tuz, karabiber, kekik ve konserve bezelyeyi ekliyoruz. Havuçlar piştiği zaman ocaktan alıyoruz.

4 yufkayı geniş ve düz bir zeminde üst üste açıyoruz. Hepsini aynı anda 4 parçaya bölüp bunlardan iki üçgen parçayı üst üste koyarak orta boy bir kaseye oturtuyoruz. Yufkaların içine hazırladığımız etli karışımdan suyunu süzerek bir kepçe koyuyoruz. Yufkanın kaseden taşan kısımlarını kullanarak harcın üzerini bohça gibi kapatıyoruz ve ters çevirerek yağlanmış olan tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm yufkalara ikili olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.

Tepsimize yufkaları doldurduktan sonra, 2 çorba kaşığı margarini eritip unu bu yağla kavuruyoruz. Devamlı karıştırmaya devam ederek üzerine sıcak sütü yavaşça döküyoruz. Un topaklaşmasın diye sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Karışım koyulaşana dek karıştırın ve koyulaştığı zaman ateşten alıyoruz. Bu karışımı tepsideki böreklerin üstüne kaşıkla gezdirerek döküyoruz. Sosun üzerine de rendelenmiş kaşar peynirinden serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar kızarana dek pişiriyoruz ve ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Börek Oktay Usta

Patatesli Börek Oktay Usta