Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Patatesli Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kolay Börek

Patatesli kolay börek, misafirleriniz aniden geldiğinde veya eve geç döndüğünüz bir gün hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik tariflerden biridir. Patates haşlama derdiniz olmadığı için 10 dakika içerisinde hazırlayıp fırına sürebileceğiniz bu tarif sayesinde, diğer hazırlıklarınızı yapmanıza da zaman kalacaktır. Bu nedenle, bu tarifi favori tarifleriniz arasına almanız gerekiyor. Hamur yoğurmadan ve yufka kullanmadan yapacağınız bu tarif, doyurucu olmasının yanı sıra çocuklarınıza da lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak için ve hatta kahvaltılar için idealdir.

Patatesli Kolay Börek Malzemeleri

  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyup çiğ haldeyken minik küpler halinde doğrayın. Geniş bir kabın içine yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alıp iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma sırasıyla kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak küçük doğradığınız patatesleri de harca ekleyip hepsini birbirine karışacak şekilde iyice karıştırın. Sıvı yağla yağlanmış borcama karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Patatesin içinin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı patatese batırın; eğer kürdan rahatlıkla girebiliyorsa pişmiş demektir. Dilimlere ayırıp ılık halde servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Patatesin hızla pişmesini sağlamak için patatesleri daha küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.
  • Yoğurt yerine ekşi krema kullanarak böreğinize farklı bir tat katabilirsiniz.
  • Üzerine susam veya çörek otu serperek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz.
  • Böreği dilimledikten sonra üzerini taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Müferrih

26 Temmuz 2024 Cuma

Patatesleri haşlamadan kullanmak gerçekten pratik mi? Tarifi denediğimde patateslerin tam pişmemesinden korkuyorum, sizce küçük küpler halinde doğramak yeterli olacak mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Müferrih,

Patatesleri haşlamadan kullanmak bazı tariflerde gerçekten pratik olabilir, ancak patateslerin tam pişmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Patatesleri küçük küpler halinde doğramak, daha hızlı ve eşit şekilde pişmelerini sağlayabilir. Ayrıca, tarifte kullanacağınız diğer malzemelerin pişirme süresini ve yöntemini de dikkate almak önemli. Eğer patateslerin tam pişmemesinden endişe ediyorsanız, biraz daha küçük doğrayabilir veya pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşmanız daha olası olur.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur! Tarifi denediğinizde sonuçları paylaşmayı unutmayın.

Sevgiler,
[Assistant]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Lor Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Yalancı Su Böreği Tarifi Oktay Usta

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Patatesli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

İçli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Kabaklı Börek Hazır Yufkadan