Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kat Kat Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kat Kat Börek Tarifi, sizlere kat kat ıspanaklı börek nasıl yapılır onu anlatacağım. Kat kat böreği ben ıspanaklı yapmayı tercih ettim ama tabi ki siz evinizde farklı malzemelerle de yapabilirsiniz. Bu böreğin yapımında toplam 30 adet yufka kullanılıyor. O yüzden de adı kat kat börek olarak geçiyor. Zahmetli gibi gözükse de böreğiniz bitttiğinde ve tadına baktığınızda tüm zahmete değdiğini göreceksiniz. Tadı su böreğini andırıyor ama bu daha kıtır bir börek çeşiti. Neyse, sözü daha fazla uzatmayalım ve kat kat ıspanaklı böreğimizin tarifine geçelim.

Kat Kat Ispanaklı Börek İçin Kullanılacak malzemeleri
  • 9 bardak un
  • 1 bardak eritilmiş margarin
  • 1 yemek kaşığı çöreotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Tuz
İç Harcı için
  • 1 demet ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Kat Kat Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ıspanaklar güzelce yıkanıp süzüldükten sonra, üzerine tuz serpilir ve iyice ovalanır. Bir tavaya sıvı yağ koyulur. Soğanlar soyulup zar şeklinde doğranır ve tavada pembeleşinceye dek ara ara karıştırılarak kavrulur. Pembeleşen soğanların içine ıspanaklar eklenir ve 5 dakika kadar kavurma işlemine devam edilir. Ispanaklar da kavrulunca üzerine tahin, karabiber, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır ve ocağın altı kapatılarak iç harcı beklemeye bırakılır. Derin bir kabın içine un, su ve tuz eklenip tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan 30 adet eşit büyüklükte koparılır ve el ile yuvarlanır. Yuvarlanan hamurların hepsi, hafif unlanarak kahve tabağı büyüklüğüne gelene dek açılır. Daha sonra, bir tavada eritilmiş margarin alınarak açılan hamurların yarısının üzerine fırça yardımıyla sürülür. Yağlanan 15 parça hamur üst üste koyulur ve tekrar açılır. Tepsi büyüklüğünde açılan 15 katlı yufka, önceden yağlanmış tepsiye koyulur ve üzerine ıspanaklı harçtan dökülüp, her yerine gelecek şekilde güzelce yayılır. Kalan hamurlar da aynı işlemden geçirilip tepsiye koyulur ve kalan yağ böreğin üzerine gezdirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen börek kesilerek sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Kat Kat Börek Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kolay Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Güncel

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Haşhaşlı Börek Oktay Usta

Güncel

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Börek Tarifleri Yufka

Börek Tarifleri Yufka

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Börek Oktay Usta

Tavuklu Börek Oktay Usta